
Pek çok kişi bir sonraki proje ile uğraşması gerektiği için karşı taraf ile brief’in ardından, projenin erken zamanlarında gidişatı kontrol etmek ve yanlış anlaşılmaları gidermek için “debrief” toplantısı yapmazlar.
Eğer bir pazarlama profesyoneli iseniz, eminiz ajanslara brief vermek için oldukça zaman harcamışsınızdır. Peki verdiğiniz brief’i karşı tarafın, Anlayıp anlamadığını kontrol ettiğiniz, Yanlış anladığı yerleri düzelttiğiniz ve Karşı taraftan projenin doğru anlaşıldığına dair bilgi aldığınız toplantılar yaptınız mı?
Cevabınız büyük ihtimalle hayır olacaktır. Pek çok kişi bir sonraki proje ile uğraşması gerektiği için karşı taraf ile brief’in ardından, projenin erken zamanlarında gidişatı kontrol etmek ve yanlış anlaşılmaları gidermek için “debrief” toplantısı yapmazlar.
Debriefin amacı gidişattaki hataları tespit edip, projenin daha anlaşılır ve etkili olmasını sağlamaktır.
Pazarlama profesyonelleri, konkura davet ettikleri ajanslara, konkurun bir sonraki aşamasından önce “debrief” toplantısı yapmayı teklif edebilir. Ajanslar da bu doğrultuda daha etkili projeler ve fikirler ortaya çıkarabilir.
Debrief toplantıları ile müşteri için daha iyi iş çıkarma potansiyeline sahip olan ajanslar kontrolü ellerine alabilir, pazarlama profesyonelleri ise bütçelerini ve zamanlarını daha iyi yönetme fırsatı bulabilir.
Pazarlama profesyonellerinin marka ve ürünleri anlattıktan sonra, ajanslardan konu ile geri bildirim toplaması ve brief’i pürüzsüz bir hale dönüştürmesi her iki taraf içinde yararlı olacaktır.
Peki Bu hızlı tempo içinde ajans müşteriniz size debrief toplantısı seçeneği sunuyor mu? Ya da ajans olarak müşteriden debrief toplantısı talep ediyor mu?